Biografie

Het begon met playbacken

Boy werd in 1984 geboren in Dirksland hetzelfde dorp als waar twaalf jaar eerder Richard Groenendijk ook het licht zag. Dat is geen Zeeland hoor, zo begint de goedlachse zanger. Hoewel ik er geboren ben weet ik er overigens niet zoveel meer van. Toen ik drie was ben ik verhuisd naar Made, waar ik mijn kinderjaren heb doorgebracht. Op mijn twaalfde verhuisden we uiteindelijk naar Oosterhout en ben ik nooit meer weggegaan. Het optreden zat er bij Boy al vroeg in, bij de buurtvereniging Juin in Made werd jaarlijks een playbackshow georganiseerd, omdat mijn moeder fan is van René Froger werd ik in een veel te grote zwarte blouse van m’n vader het podium opgezet om te playbacken en ik was verkocht! Ieder jaar deed ik weer mee, altijd met een lied van Froger, onder het grootste support van mijn ouders!

Dolfijnentrainer of hovenier

Boy gaat verder: Toen we op mijn twaalfde naar Oosterhout kwamen wilde ik eigenlijk dolfijnentrainer worden, toen dat te hoog gegrepen bleek te zijn, ben ik uiteindelijk de lagere en later ook de middelbare agrarische school gaan doen en uiteindelijk tuinarchitect en hovenier geworden. Toen Boy een jaar of 16 was leerde hij de Klappeijstraat de uitgangstraat in Oosterhout kennen en is zijn zangcarrière daar begonnen. In eerste instantie ging ik geregeld naar café de Matoux en later ontdekte ik café De Stapmolen. Daar werden Nederlandstalige liedjes gezongen, later op de avond kreeg ik dan wel eens de microfoon in handen en zong ik mee met de muziek, dat deed ik ook steeds vaker in de voetbalkantine, waardoor ik de nodige meters kon maken.

Jeroen van der Boom

Toen hij serieus verder wilde gaan besloot hij zangles te nemen, daar leerde ik de juiste ademhalingstechnieken en werd ik getraind in uitspraak en het correct gebruiken van mijn stem. Zo trad Jeroen van der Boom eens op in De Korenbeurs in Made bij het jubileumfeest van Café de Stapmolen en heb ik samen met hem een stukje gezongen. Het begin van veel optredens op feesten en partijen en mijn eerste single met de titel ‘Wat een dag, wat een sfeer’ in 2009. Boy trad in die tijd geregeld op in diverse kroegen, stond geregeld op zondagmiddag in Jardin d’Aigles en twee keer op Oosterhout Live. Hij legde de lat steeds hoger, tot het moment dat hij een besluit moest nemen: serieus ervoor gaan, of tevreden als zelfstandig ondernemer de kost verdienen met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Ik had het toen al ruim vijf jaar geprobeerd en kwam eigenlijk niet veel verder dan een gezellige feestzanger op bruiloften en partijen. Ook mijn toenmalige manager heeft mij destijds niet altijd gegeven waar ik recht op had. En toen ik met hem heb gebroken, heb ik besloten te kiezen voor mijn gezin en mijn bedrijf.

Keldercafé Zaandam

Maar het kriebelde bij Boy nog steeds, in 2019 vlak voor corona, was ik een weekendje met vrienden op stap in Zaandam, in een keldercafé van een B&B werd mij ineens een microfoon in de handen geduwd en heb ik een heerlijke avond gezongen. Ik genoot er met volle teugen van en besloot er weer serieus werk van te maken zodra ik weer in Oosterhout was. Daar vond hij vocal coach Maartje van Bijnen, onder haar begeleiding wist Boy zijn stem naar een hoger plan te tillen. In eerste instantie vroeg Maartje naar mijn doel, toen ik zei dat ik gewoon weer lekker wilde zingen zijn we samen aan de slag gegaan. Toen ze me na een half jaar opnieuw naar mijn doel vroeg, zei ik brutaal dat ik wel eens een eigen theatershow wilde hebben. Maartje zei me toen dat niets onmogelijk was, als ik het maar echt wilde. Ondertussen werd het mij wel duidelijk dat ze dit serieus meende. Met de steun van mijn vrouw Ilona en zijn zoon Mark is Boy enthousiast begonnen met alle voorbereidingen. Het theater werd geboekt, een speciale band werd samengesteld en een setlist werd gemaakt.

Op weg naar de theatershow ”Here I go (Again)” 26-11-2022

Het was een zinderende one-man-show, waarin ik mijn levensverhaal aan de hand van mooie liedjes heb verteld, liedjes van Bryan Adams, Queen, Whitesnake en Frank Sinatra hebben de revue gepasseerd, maar ook Nederlandstalig van Frank Boeijen en mijn eigen repertoire en natuurlijk mag een René Froger Medley niet ontbreken! Ook presenteerde we mijn nieuwe single ‘Vier elke dag’ waar toen nog de laatste hand aan werd gelegd. Als wij Boy vragen naar zijn grootste dromen, dan geeft hij aan dat hij graag in theaters en poppodia zoals 013 en de Mezz zou willen staan in de toekomst, maar het allerliefste zou ik graag op strandfeesten diner shows bruiloften etc willen zingen. Hoewel… als ik écht groot mag dromen staat zeker ook de AFAS Live op mijn wensenlijstje! Zijn eerste grote droom werd 26 november 2022 in ieder geval al werkelijkheid in Theater de Bussel! Klik HIER voor een compilatie van het concert.

Anno 2024 de kennismaking met Mr. Music & More

Boy van der Heijden en Patrick Reijerse kende elkaar eigenlijk alleen maar van zien, zwaaien en vroeger van school. Tot ze elkaar op een dag tegen kwamen bij cafe de Stapmolen waar ze in gesprek raakte over school van vroeger en waar ze in deze tijd zich mee bezig hielden. Patrick vertelde dat hij geen groene vingers meer had maar tegenwoordig in het de evenementen wereld zat en een platen label was begonnen genaamd Mr. Music & More. Boy vertelde hem dat hij bezig was met nieuwe muziek te maken, Patrick was daar wel benieuwd naar en vroeg hem of hij de demo mocht horen. Na het luisteren van de demo heeft Patrick Boy uitgenodigd voor een informatie gesprek bij hem op kantoor. Tijdens dit gesprek hebben ze de handen in één geslagen en hebben ze besloten om een samenwerking aan te gaan. Van af dit moment zal Mr. Music & More het management gaan doen van Boy van der Heijden en word Mr. Music & More ook het platen label voor Boy van der Heijden.